Acties

Hiermee tips voor de vakantie.

Vervangend vervoer

Na een ongeval of pech in het buitenland bestaat bij een all risks verzekering recht op hulp, raadpleeg hiertoe uw groene kaart voor het juiste telefoonnummer. Indien de auto niet binnen 4 dagen kan worden gerepareerd, wordt de auto (indien de waarde van de auto dat toelaat) gerepatrieerd naar NL. Tevens kunnen alle inzittenden met de trein terug naar. Er bestaat helaas geen recht op vervangend vervoer, dit is een aangelegenheid die elders dient te worden verzekerd, bijv. als Automobilistenhulp op een (doorlopende) reisverzekering.

Bent u slechts WA of WA beperkt casco verzekerd, dan is een Automobilistendekking sowieso aan te raden. Ik betaal voor deze aanvulling slechts e 23,50 per jaar excl. 21% assurantiebelasting op mijn doorlopende reisverzekering.

Groene kaart

Lees voordat u op vakantie gaat de Groene Kaart aandachtig door, hierop treft u alle relevante informatie zodat u na een ongeval of pech gelijk weet welke actie ondernomen dient te worden. Een ongeval of pech levert met name op drukke snelwegen enorme stressmomenten op en indien u weet hoe er gehandeld dient te worden, kan dit de onrust enigszins verzachten. Blijf nooit in de auto zitten maar zorg ervoor dat alle inzittenden uit het voertuig verwijderd worden en naar een veilige plek gedirigeerd worden.

Internationaal Schade-aangifteformulier

Zorg ervoor dat u altijd een schadeformulier in de auto heeft liggen. U kunt deze desgewenst downloaden bij "links".

Automatische premie-incasso

Zorg ervoor dat er bij automatische incasso voldoende saldo op de rekening staat. Indien er niet kan worden afgeschreven, wordt de dekking na 30 dagen (nadat de premie verschuldigd was) opgeschort en rijd u onverzekerd. Tevens wordt het kenteken afgemeld bij het RDW en riskeert u een boete van e 408,00. Bij betaling middels acceptgirokaart, betaal deze voordat u op reis gaat zodat u t.a.t. verzekerd bent.

Onbeheerd achterlaten van uw voertuig

Indien mogelijk, houd uw auto in het zicht, criminelen kunnen het op u voorzien hebben. Een bekende truc is een band lek te steken, zodanig dat u de reis voorlopig kunt voortzetten. Nadat u ontdekt met een lekke band te rijden, stop u aan de kant van de weg en slaan de criminelen toe.

Ik wens u een plezierige vakantie toe en wees vooral voorzichtig.